• Geschreven door Oortjessale.nl

  • In Tips & Trucs

  • Aantal keer bekeken 2025

  • Reacties: 0

In de kabel van je earpod oordopjes van je iPhone zitten drie knopjes. Dat je hiermee het volume harder en zachter kan zetten weet je vast al. Er zitten echter twaalf functies verborgen in je oordopjes.

Muziek luisteren met je oordopjes

Volume veranderen
Oke, deze kende je vast al, met de + en - knopjes is het mogelijk om de volume van je iPhone te veranderen. Als er geluid afspeelt verander je het afspeel volume. Op het moment dat er geen geluid aan het afspelen is verander je het volume van je beltoon.
Muziek pauzeren
Als je muziek aan het luisteren bent en iemand begint net zijn/haar levensverhaal aan jou te vertellen kan je je muziek eenvoudig pauzeren door één keer op het middelde knopje te drukken. Ideaal.
Doorspoelen
Wil je je muziek doorspoelen? Dat kan gemakelijk door het middelste knopje dubbel in te drukken. Bij de tweede keer houd je de knop ingedrukt.
Terugspoelen
Nog een keer dat te gekke stukje luisteren? Druk drie keer op het middelste knopje. Bij de derde keer houd je de knop ingedrukt.
Nummer opnieuw
Gelijk het gehele nummer opnieuw beluisteren is mogelijk door drie keer op de middelste knop te drukken.
Volgend nummer
Druk twee keer op de middelste knop als je het liedje een beetje.. blegh vind.

Bellen met je oordopjes

Gesprek opnemen
Ah, vrienden! Klik één keer op de middelste knop om het gesprek op te nemen en handsfree via je oordopjes te bellen.
Gesprek wegdrukken
Even geen zin om te bellen? Klik terwijl je telefoon over gaat lang op de middelste knop van je oordopjes. Na een pieptoon mag de beller gezellig zijn/haar verhaal vertellen tegen je voicemail. 
Wisselgesprek
Nog meer vrienden! Leuk, maar wel wat ingewikkeld om met je oordopjes te schakelen tussen de gesprekken. Wisselen tussen de gesprekken doe je door één keer op de middelste knop te drukken. Je huidige gesprekspartner komt dan in de wacht te staan. Wil je het gesprek met je huidige gesprekspartner beëindigen? Dan houd je de middelste knop ingedrukt totdat je een pieptoon hoort. Het huidige gesprek zal dan worden beëindigd en het nieuwe inkomende gesprek zal worden opgenomen. 
Ophangen
Als je uitgepraat bent druk je één keer op de middelste knop om het gesprek te beëindigen.

Extra functies

Siri of spraakbesturing
Afhankelijk van het type iPhone en je instellingen kan je door de middelste knop ingedrukt te houden de spraakbesturing of Siri starten. 
Foto maken
Als je de fotoapp open hebt staan is het mogelijk om door de + of - knop in te drukken een foto te maken. Dit werkt zeker met de standaard Apple fotoapp maar ook veel andere fotoapps ondersteunen deze functie.

Al deze functies werken op een iPhone samen met de standaard Apple earpod oordopjes. Veel van de functies werken echter ook met oordopjes van andere merken. Let er wel op dat de volume knoppen in veel gevallen ontbreken bij dergelijke oortjes.

Reageren

Captcha


De waardering van oortjessale.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 202 reviews.
Is dit iets?