• Geschreven door Oortjessale.nl

  • In Tips & Trucs

  • Aantal keer bekeken 731

  • Reacties: 0

Jack aansluiting zit vast

Oeps, trek je de kabel van je koptelefoon los blijft er een stukje zitten in de jack aansluiting.. Erg zonde van de iPad, iPhone of je computer natuurlijk. Helaas komt dit zo af en toe voor. Zowel bij duurdere merken als goedkopere setjes. Aangezien dit gebruiksschade is zal geen enkele fabrikant je computer of telefoon vergoeden. Dan maar een andere oplossing vinden, we hebben ze op een rijtje gezet:

 

Voorkom dat de Jack plug vast blijft zitten.
Aangezien je deze blog leest is het waarschijnlijk al te laat, maar het is goed om te weten hoe je dit kan voorkomen. Doorgaans laat het topje niet los door een slechte kwaliteit aansluiting maar door het gebruik hiervan. Druk het plugje bij het aansluiten niet te hard/diep door. Ook trekken veel mensen aan een kabel om deze los te krijgen of trekken deze er schuin uit. Iedere keer dat je dit doet kan de aansluiting verzwakken totdat deze ineens los schiet.

Telefoonwinkel of juwelier
Van officiële telefoonwinkels of leveranciers hoef je geen hulp te verwachten. Die wijzen doorgaans direct naar een nieuw/vervangend toestel. Op diverse fora lezen we dat een niet-officiële telefoonwinkel je wel eens uit de brand wilt helpen voor een kleine vergoeding. Ook juweliers beschikken over speciaal gereedschap waarmee ze de aansluiting los kunnen trekken.

Extirpatienaald
Een extirpatienaald is een speciale (gevoelige) naald met zeer kleine weerhaken. Door de weerhaakjes is de kans groot dat je de plug er uit krijgt. Dit naaldje is alleen verkrijgbaar bij speciale bedrijven gespecialiseerd in tandartsbenodigdheden. De naald is ook te bestellen via oortjessale.nl (klik hier voor de extirpatienaald). Komt het vastzittende plugje door een setje van oortjessale? Stuur dan je ordernummer naar de klantenservice en we sturen je een extirpatie naald op!

Pincet
Heb je een heel klein mini pincetje liggen? Probeer het daar eens mee. Wees voorzichtig met de zijkanten van de aansluiting. Mocht de aansluiting toch te vast zitten probeer dan de andere tips.

Rietje
Pak een rietje dat dun genoeg is om in de jack aansluiting te passen. Zuig aan het rietje zodat de achtergebleven jack aansluiting blijft hangen aan het rietje. Let wel goed op dat je niet per ongeluk het onderdeel inhaleert!

Satéprikker en secondelijm
Probeer deze tip alleen als de andere tips niet werken! Onze 'ervaringsexpert' Kevin heeft al eens last gehad van een vastzittend jack plugje door oortjes van Sony. Na een sprintje naar de keukenlade en een ritje naar de bouwmarkt is het gelukt om de plug zonder schade te verwijderen. Door een klein beetje secondelijm op een saté prikker te spuiten en deze vervolgens voorzichtig eventjes tegen de bovenkant van het achtergebleven plugje te houden kwam de jack plug los. Probeer het gerust meerdere keren maar probeer niet de zijkant van de aansluiting te raken. Geen saté prikker in huis? Probeer het dan met een lucifer, paperclip, rietje of tandenstoker. Mocht er toch wat secondelijm achterblijven kan je dit weghalen met een wattenstaafje.

Alternatief: Koppelstukje
Krijg je de plug er niet (helemaal) uit? Vaak kan je door het gebruik van een koppelstukje alsnog een koptelefoon aansluiten op je telefoon, tablet of computer.
- Apple Lightning aansluiting (Koop dit alleen bij een officiële reseller!)
- USB C aansluiting
- USB (computer)
- Bluetooth adapter

Wij zijn in geen enkel geval verantwoordelijk voor eventuele schade ontstaan door het gebruik van deze tips.

 

 

Reageren

Captcha


De waardering van oortjessale.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 202 reviews.
Is dit iets?